Toiminnan arvot

Inkun Ideapaja on askartelijoiden ja kädentaidoista kiinnostuneiden satumaa. Neljänkymmenen toimintavuoden aikana malleja on kertynyt runsaasti erilaisista materiaaleista ja tekniikoista.

Toimintamme tärkein tavoite on syrjäytymisen ehkäisy tarjoamalla mielenkiintoista toimintaa monissa erilaisissa toimintaryhmissä ja kerhoissa. Lisäksi meillä on kaikille avoimia kursseja, joita voi seurata mm. näiltä sivuilta. Tiedot ryhmistä ja kursseista löytyvät kurssikalenterista, joka ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, syksy- ja kevätkaudelle omansa. Tavoitteemme on, ettei kukaan jää toiminnan ulkopuolelle taloudellisista syistä, joten perimme maksun pääsääntöisesti vain käytetyistä materiaaleista.

Pajalla työskentelee kaksi vakinaista työntekijää, kädentaidonohjaaj ja toiminnanjohtaja, lisäksi palkkatuella palkattu osa-aikainen työntekijä. Otamme vastaan työharjoittelijoita ja työkokeilijoita sekä toimimme yhdyskuntapalvelun suorittamispaikkana. Lisäksi meillä on vuosittain kymmeniä vapaaehtoisia toimijoita, joiden apu on meille mittaamattoman arvokasta.

Noudatamme toiminnassamme materiaalien uusiokäyttöä ja kestävää kehitystä. Otamme vastaan lahjoituksina ylijäämämateriaaleja, joita käytämme uudelleen. Mikäli olet heittämässä pois jotain itsellesi tarpeetonta, soita ensin pajalle ja kysy olisiko materiaaleille käyttöä.

Pajan toiminta on suosittua ja kysyttyä emmekä voi mitenkään näillä resursseilla vastata kaikkeen kysyntään, parhaamme kuitenkin yritämme. Pajan vuosittainen kävijämäärä on n. 3000. Otamme pajalle tutustujaryhmiä sekä ideoita omaan työhönsä etsiviä. Päivämme ovat täynnä etukäteen sovittua toimintaa, joten tutustumista varten on sovittava aika etukäteen joko puhelimitse tai sähköpostilla.

 

MITEN PAJA TOIMII JA KENELLE SE ON TARKOITETTU

Pajalla toimii viikoittain säännöllisiä ryhmiä ja kerhoja. Maanantaisin ja keskiviikkoisin kokoontuu "Tule sellaisena kuin olet"-ryhmät, jotka on tarkoitettu päivisin vapaana oleville kädentaidoista kiinnostuneille aikuisille. Ryhmän henki on avoin, rento ja mukava. Ryhmässä voi kädentaitojen ohessa parantaa maailmaa iloisessa seurassa.

Kädentaitokerho kokoontuu tiistai-iltapäivisin. Kerho on suunnattu 12-15 vuotiaille ja sopii sekä pojille että tytöille. Ennakkoilmoittautuminen.

Kaikille avoimia kursseja ajankohtaisista aiheista järjestämme iltaisin ja lauantaisin. Kursseille on ilmoittauduttava etukäteen. Lapsille ja vanhemmille yhteiset kurssit erikseen.

Otamme vastaan sopimuksen mukaan erilaisia ryhmiä, mm. eri ammattialojen edustajia ja opiskelijoita, joille räätälöimme yksilöllisen esittelyn ja toimintatuokion juuri heidän toiveittensa mukaan.

Koko pajan toiminnan ajan ennen joulua on valmistettu kynttilöitä perinteisesti kastamalla sekä koottu piparkakkumökkejä. Niin tehdään yhä edelleen. Marraskuussa valmistetaan kynttilät ja joulukuussa kootaan piparkakkumökit. Yksilölliset kurssi- ja askarteluajat kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Inkun Ideapajan taustaorganisaationa toimii Inkun Ideapajan Ystävät ry., jonka johtokunnan puheenjohtajana toimii pajan perustaja Inkeri Angelin. Kaikki kädentaidoista ja pajan toiminnasta kiinnostuneet voivat liittyä yhdistykseen kannatusjäseneksi. Toiminnan mahdollistavat Raha-automaattiyhdistys ry ja Vantaan kaupunki, jotka tukevat taloudellisesti toimintaamme.

Pajan toiminta on tarkoitettu

- kaikille kädentaidoista kiinnostuneille

- mielenterveyskuntoutujille, työttömille, yksinäisille ja moniongelmaisille perheille

- uutta harrastusta, juttukaveria ja vertaistukea kaipaaville

- eri ammattialojen edustajille, jotka kaipaavat vinkkejä ja ideoita työhönsä
- opiskelijoille, oppilaitoksille ja järjestöille
- erityisryhmille
- työharjoittelijoille ja työkokeilijoille